Zoek

Menu

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het iconische merk Vitra

Vitra is een bekend Zwitsers meubelbedrijf dat bekend staat om zijn iconische ontwerpen en innovatieve producten. Het bedrijf is opgericht in 1950 en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de meubelindustrie.

Een van de belangrijkste kenmerken van Vitra is het feit dat het bedrijf nauw samenwerkt met gerenommeerde ontwerpers en architecten uit de hele wereld. Vitra heeft samengewerkt met ontwerpers als Charles en Ray Eames, George Nelson, Jean Prouvé en Verner Panton om enkele van de meest iconische meubelstukken van de twintigste eeuw te creëren. Een van de meest bekende producten van Vitra is de Eames Lounge Chair. Dit is een iconische fauteuil die is ontworpen door het ontwerpduo Charles en Ray Eames in 1956. De stoel heeft een gebogen houten frame en een leren bekleding en is wereldwijd bekend geworden als een symbool van comfort en design. De Vitra Eames Lounge chair is ook in een uitvoering speciaal ontworpen door Hella Jongerius.

Een ander beroemd ontwerp van Vitra is de Panton Chair, die is ontworpen door Verner Panton in 1967. De Panton Chair was de eerste volledig uit één stuk gegoten stoel en is vandaag de dag nog steeds een belangrijk ontwerpicoon. Vitra heeft ook samengewerkt met tal van andere ontwerpers om unieke en innovatieve meubels te produceren. Het bedrijf produceert een breed scala aan producten, van stoelen en banken tot verlichting en accessoires voor het interieur. Veel van de producten van Vitra worden tentoongesteld in musea over de hele wereld en worden beschouwd als belangrijke voorbeelden van modern design.

De Vitra meubelen zijn ook zeer geliefd voor in kantoorpanden. Een mooi verstelbaar Kytos bureau samengesteld met een Soft Pad Chair EA 217. Een prachtige Eames Segmented vergadertafel ontworpen in 1964 door Charles en Ray Eames, perfect te combineren met de EA 105/107/108 conference stoelen.

Een niet te vergeten ontwerp wat nog steeds zeer geliefd is, zowel nieuw als tweedehands zijn de DAW/DAR en de DSR/DSW stoelen. Een kunststof of fiberglas kuip met een onderstel naar keuze. Een simpel design maar zeer comfortabel als bureaustoel, eetkamerstoel of voor in de vergaderruimte.

Wij verkopen tweedehands meubelstukken van Vitra in zeer goede staat. Ook hebben we veel meubelstukken die alleen maar op een beurs of in een showroom hebben gestaan. Ben jij dus net zo fan van Vitra als wij zijn, kom dan een kijkje nemen bij ons in de showroom.

Heb je een vraag?

Sale

We hebben meerdere artikelen nog verder in prijs verlaagd.
bekijk het aanbod of kom meteen langs in de showroom.